Upisi u splitske vrtiće počinju 3. lipnja i trajat će do 10. lipnja, dogovoreno je na današnjem sastanku u Gradskoj upravi kojeg su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegova zamjenica Jelena Hrgović Tomaš, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić i voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić održali s ravnateljicama četiri predškolske ustanove Grada Splita, Marjan, Radost, Grigor Vitez i Cvit Mediterana.

Ravnateljice Ani Mrnjavac, Endica Radić Hozo, Rosanna Bosnić i Viktorija Rogulj izvijestile su kako je u tijeku drugi tjedan normalizacije rada vrtića, u kojima trenutno boravi 220 mališana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio kako je prema epidemiološkoj situaciji sigurno da se od ponedjeljka, 25. svibnja, sva djeca vrate u vrtiće, kao i na razrednu nastavu, pridržavajući se posebnih uputa za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom. U skladu s tim, četiri vrtićke ustanove grada Splita od ponedjeljka se vraćaju svom redovnom radu, odnosno sva se djeca mogu se vratiti u svoje vrtićke skupine.

Odlukom gradonačelnika Andre Krstulovića Opare za vrijeme trajanja posebnih uvjeta rada škola i vrtića, od 19. ožujka, svi roditelji bili su oslobođeni plaćanja cijene programa dječjih vrtića i jaslica čiji je osnivač i vlasnik Grad Split – do ponovne uspostave rada i okončanja mjera ograničavanja i zabrana okupljanja.

Roditelji čija djeca u svibnju pohađaju vrtić plaćaju polovicu iznosa redovne cijene programa u koji su upisani, a oni koji ne pohađaju, odlukom gradonačelnika, bit će oslobođeni do 1. lipnja. Roditeljima koji su izvršili uplatu punog iznosa za mjesec ožujak, preplaćeni dio će se umanjiti prilikom uplate za svibanj. O svim detaljima izvijestit će ih njihove predškolske ustanove.

Od 1. lipnja, stupanjem na snagu Odluke o izjednačavanju cijena, svi roditelji splitskih mališana plaćat će jednake iznose u gradskim, privatnim i vjerskim vrtićima.

 

Upute_vrtici_skole.pdf